Zi proastă? Iată cum să o îndrepți

Transformă momentul NU într-un DA

Știți că parfumul are o legătură profundă cu dispoziția noastră? Învață să folosești remedii naturale pentru bunăstarea ta zilnică: te vor ajuta să lupți împotriva oboselii și să găsești energie nouă.

Pauza de cafea

Cafea
Source: Pexels

Este o zi proastă? Ia o pauză! Durează doar 10 minute să stai în acea cafea care te-a inspirat mereu și în care nu ai intrat niciodată, privește prin fereastră, visează o clipă. În frenezia zilelor, de multe ori, timpul pentru a ne dedica este redus la minim, însă tocmai atunci când alergăm prea mult, este timpul să ne oprim o clipă. Conform studiilor, luarea unei pauze are un efect benefic și stimulează creativitatea. Respirati. Reconectați-vă cu voi înșivă.

Starea de BINE … in buzunarul TĂU!

ulei esential
Source: Pexels

Uleiurile esențiale au numeroase proprietăți benefice și … stimulează o bună dispoziție. Alege parfumurile pe care le simți că sunt ale tale, vei descoperi o lume formată din arome, capabilă să învețe puterea și vitalitatea naturii. Portocalul dulce, rozmarinul, lămâia și bergamota trezesc mintea, combat oboseala și încurajează creativitatea.

Dacă suferiți de dureri de gât sau aveți dureri de cap, contati pe Arborele de ceai și lavandă, adevărate leacuri. Pentru a avea un sentiment de relaxare profundă, încercați ylang ylang, mirt și palmarosa, care acționează împotriva stresului și a nervozității, ajută frumusețea pielii (adăugați-o doar în cremă sau ulei) și calmează inflamația.

DANSEAZA CU CORPUL ȘI CU MINTEA

Muzica
Source: Pexels

Un moment de tristețe, furie, frustrare? Porniți muzica și … lăsați-vă condusi de aceasta! Conform cercetărilor, ascultarea cântecelor noastre preferate stimulează activitatea cerebrala și are un impact direct asupra bunului umor, deoarece stimulează producția de endorfine. Mai mult, datorită mișcării, eliberăm tensiunea acumulată în mușchi. Înclinați-vă deasupra picioarelor, deblocați pelvisul, rotiți-vă gâtul legănându-vă cu capul ca un balansoar: veți simți un val de bunăstare care vă străpunge de la picioare la vârful părului.

Mersul este anti-stres 

Walk
Source: Pexels

Mersul este o adevărată formă de meditație activă. Când simți că tensiunea crește, ieși la plimbare: efectele benefice ale unei plimbări sunt evidente imediat. Mutarea vă permite să eliberați tensiunea și să o faceți în aer liber. Mai ales dacă este un loc verde, ajută la calmarea anxietății, combate depresia și îmbunătățește starea de spirit, așa cum arată numeroase studii. Profitați de pauza de prânz pentru a vă oferi o pauză plină de oxigen și inspirație: veți reveni la ocupațiile obișnuite mai senine și mai concentrate.

ENERGIA PURIFICATOARE

Relaxare
Source: Pexels

Îmbrăcăminte care ne strânge si incorseteaza, tocuri înalte, machiaj care se scurge și ciupește pielea: nervozitatea anumitor zile pare să se amplifice și mai mult. Trebuie să respirăm, să ne simțim liberi, să găsim contactul cu pielea. De îndată ce vă puteți scoateti-va pantofii. Mersul desculț stimulează circulația și scade stresul. Intră în duș și masează epiderma umedă cu un ulei natural, unde vei fi adăugat câteva picături din uleiul esențial preferat. Apa regenerează, dizolvă oboseala și ne curăță de energiile negative acumulate. Încet vă veți simți mai ușor și gata să înfruntați din nou ziua.

Ai primit vreodată o veste bună, un compliment neașteptat sau pur si simplu ai avut noroc și ți-ai schimbat starea de spirit aproape instantaneu? Acest lucru ar trebui să iti arate că anumite dispoziții, cum ar fi plictiseala, demotivarea sau tristețea, despre care credem că sunt normale in cotidianul nostru, sunt de fapt mult mai efemere și pot fi șterse literalmente cum le-ai sterge cu o mătură.