Strategii pentru o casa mai luminoasă

A avea o casă plină de lumină te face să te simți bine și te pune într-o dispoziție bună.

Sfaturi pentru a vă inunda casa cu lumină

Lumina
Source: Pixabay

Iluminatul joacă un rol central în organizarea căminului, deoarece lumina reușește să transforme complet un mediu creând o atmosferă mai caldă și mai primitoare, mai ales atunci când ne jucăm cu culorile potrivite. O casă plină de lumină oferă, de fapt, seninătate și pozitivitate care pot îmbunătăți starea de spirit. Pe scurt, lumina este în toate privințele un element de mobilier capabil să îmbunătățească calitatea vieții noastre în interiorul căminului.

Nu este întotdeauna posibil să ai lumina soarelui în orice moment al zilei în fiecare cameră a casei tale (depinde, evident, de expunere), dar cu mici trucuri, în mod sigur în casa ta se va îmbunătăți iluminatul, într-un mod natural și ecologic , respectând mediul înconjurător și cu economii importante. A avea un iluminat adecvat într-o cameră, prin urmare, economisește costurile facturilor și contribuie la bunăstarea celor care locuiesc acolo, în special în zonele casei în care se studiaza sau se lucreaza, fără a menționa efectul de bună dispoziție al unei case pline de soare.

Pictează pereții în culori deschise

Pastel
Source: Pixabay

Regula numarul unu este cu siguranță să alegeți culori foarte deschise pentru a picta pereții. Deși culorile strălucitoare pot atrage foarte mult, rețineți că ar putea crea un efect optic care nu este cel mai bun, făcând camerele să pară mai mici și, de asemenea, să facă mai complicata mobilarea și decorarea.

Aveti un coridor întunecat și mic? Pentru a mări spațiul, folosiți culoarea orientată spre nuanțe foarte clare și luminoase. Dacă albul optic pare prea plictisitor, puteți adăuga o picătură de albastru, galben, piersic sau roz în vopseaua albă. Spre deosebire de alb, tonurile pastelate vor lumina camera cu o notă mai caldă, fără a supraîncărca încăperea. Spațialitatea capătă mai mult suflu dacă pictați și tavanul, veți primi oaspeții cu o vibrație plină de viață, dar nu intruzivă.

Separa camerele cu blocul de sticlă

Blocul de sticlă ajută la creșterea cantității de lumină într-o cameră și creează vizual o decorare cu efect. Această tehnică este deosebit de potrivită atunci când doriți să creați o separare, de exemplu, între bucătărie și sufragerie, păstrând în același timp o conexiune între două medii diferite.

Alege ușile de sticlă

Usi
Source: Pixabay

Aveti spații întunecate și închise? Ușile de sticlă vă vor permite să reduceți utilizarea lămpilor și luminilor artificiale, îmbunătățind capacitatea de locuință a locuinței. Pentru un mediu de bine, este esențial să profitați din plin de condițiile de zi: datorită transparenței sticla permite camerelor să strălucească și, în același timp, va permite respectarea vieții private prin utilizarea de decorațiuni, materiale opace sau culori cu care să se transforme o ușă simplă din sticlă într-un pasaj colorat capabil să lumineze camera cu nuanțele tale preferate.

Atenție la orientarea camerelor

Lumina
Source: Pixabay

Cum sunt orientate camerele din casă? Ar fi de preferat să alegeți camerele orientate spre sud ca spațiu pentru a trăi în timpul zilei. Când aveți nevoie de mai multă lumină pentru a lucra, stați în bucătărie, studiați. Zonele din nord, de obicei cu o lumină mai mică și constantă, constituie o nișă relaxantă, excelentă pentru dormitor sau colțul de lectură.

În punctele strategice, așezați lămpi cu consum redus, atât candelabre cu lumină de top, cât și abajururi mici sau un rând de lumini LED care coboara de-a lungul unui perete. Cu becuri cu consum redus economisiți și, în același timp, veți avea posibilitatea să creați o atmosferă diferită în funcție de moment și de nevoi.

Instaleaza ferestre fără rame în centru

Ferestre
Source: Pixabay

Ferestrele cu deschidere laterală sau rama care dispare vă permit să câștigați o cantitate mai mare de lumină. Spre deosebire de ferestrele normale, care de obicei se deschid datorită unui mâner central, în acest caz rama dispare la mijloc. În acest fel, suprafața maximă glazurată va fi disponibilă, fără a menționa efectul vizual, ceea ce permite privirii să meargă mai departe fără a întâlni obstacole.

Înlocuieste cabina de duș cu pereții de sticlă

Baie
Source: Pixabay

Baia? În loc clasica cada, puteti pune dușul într-un colț și închide cu doi pereți simpli de sticlă: mai ușor de curățat, mai luminos.

Plante de interior
Source: Pixabay

Nu uitați să adăugați plante interioare ușor de gestionat în medii suficient de iluminate. Mai multe studii științifice au arătat efecte pozitive asupra sănătății la nivel fizic și mental.