Secrete pentru un decluttering green

Ce este decluttering? Este un termen englezesc care înseamnă „a face loc”, a ne ușura casele și viața de obiecte de care nu avem nevoie sau care nu mai sunt pe gustul nostru. Pun pariu că de multe ori v-ati simtit puțin „apasati” de un mediu prea încărcat sau de o garderobă supraaglomerată fără ca toate acele haine să fie folosite efectiv, deci de ce să nu renunțam la tot ceea ce este de prisos? Marea dilemă de fiecare dată când vorbim despre decluttering este „de ce să aruncăm? Pe viitor ar putea fi util ”.

Decluttering
Source: Pexels

În realitate, a face loc nu înseamnă neapărat să aruncați, dimpotrivă exista căi diferite și ecologice în ceea ce privește această soluție extremă. Când decideți că este timpul să vă luminați casa, primul lucru de făcut este să împărțiți diferitele obiecte în categorii:

  • de vânzare
  • de dat cadou
  • de schimbat
  • de reciclat
  • de aruncat

Cum să vindem ceea ce nu mai folosim?

Swap
Source: Pexels

Dacă un obiect este în stare bună, funcționează și credeți că ar putea fi util altora, o soluție excelentă este să îl vindeți. Vă puteți baza pe o piață specializată în vânzarea de mâna a doua care se va ocupa personal de afișarea și vânzarea obiectului. In acest cadru se fac vanzari de articole în stare excelentă la prețuri foarte avantajoase.

Ce se întâmplă dacă un articol nu este vândut după un anumit timp? În principiu, vânzătorului i se oferă posibilitatea să aleagă dacă il ia înapoi sau să il doneze în scopuri caritabile. În niciun caz nu va fi aruncat. Dacă aveți dorința și timpul, vă puteți gândi să vindeți personal obiectul prin site-uri specializate, între persoane fizice sau de ce nu, chiar și în piețele de vechituri, înființându-vă propria tejghea și petrecând astfel o zi diferită de cele obișnuite. În multe orașe ale lumii, acest tip de piețe sunt programări fixe și, de aceea, de ce nu, ar putea deveni și o modalitate de a suplimenta venitul acasă.

Decluttering prin dăruire

Un alt lucru pe care îl putem face este să decidem să dăm obiectul cuiva care știm că ar putea avea nevoie de el. Poate că un prieten poate avea nevoie de acea rochie pe care nu o purtati, sau un vecin poate avea nevoie de acel instrument pe care l-ați cumpărat fără ca într-adevăr să aveți nevoie de el sau un centru de recepție poate avea nevoie de multe lucruri de care ne putem despărți fără probleme.

În acest sens puteti incerca să vedeți dacă în vecinatatea dumneavoastra există vreo structură caritabilă care să se ocupe de retragerea hainelor second-hand sau a obiectelor care pot fi revândute, folosind veniturile pentru a ajuta persoanele cu fragilitate socială. Cred că acesta este un mod frumos de a face decluttering, deoarece are o valoare socială și din acest motiv ar putea fi acel bun motiv de care avem nevoie pentru a scăpa de anumite obiecte de care ne străduim să ne debarasam.

Adesea ceea ce nu ne mai este de folos noua poate fi util celorlalți. Intrebați înainte de a va debarasa de obiecte. În zilele noastre, cu rețelele de socializare, este și mai ușor să găsești pe cineva interesat, există chiar și grupuri specializate în acest sens.

Swap party sau cum sa petreci in buna companie cu efecte green

Swap party
Source: Pexels

Dar de ce să nu vă gândiți la schimb? Poate să organizati o petrecere tematică cu prietenii? Printre cele mai populare petreceri swap se numără cu siguranță cele legate de haine. Dacă sunteti pasionati de cumpărături, probabil aveti un dulap bine aprovizionat cu mai multe haine pe care nu le purtati.

Participând la aceste swapuri puteți aduce aceste haine (dar și pantofi și accesorii) pentru a le schimba cu cele aduse de ceilalți participanți. În acest fel, nimic nu este aruncat și totul își găsește o nouă utilizare. Aceste petreceri tematice pot deveni o modalitate excelentă de a petrece o seară cu prietenii și poate chiar de a cunoaște oameni noi cu interese comune.

Arta reciclării

Haine transformate
Source: Pexels

Dacă sunteți un iubitor de bricolaj, de multe ori obiectele pot fi reciclate într-un mod creativ, aplicand câteva trucuri simple. O rochie care are un defect, cu câteva cusături, poate fi transformată într-un alt model sau o cutie pur și simplu căptușită poate fi convenabilă pentru organizarea sertarelor.

Dar dacă abilitățile manuale nu sunt punctul dumneavoastra forte, va puteti gândi întotdeauna la reciclare fără eforturi mari. Aproape orice obiect poate fi reinventat sau i se poate gasi o noua utilizare.

Aruncarea este ultima opțiune

Doar dacă toate aceste opțiuni nu sunt fezabile, atunci vă puteți gândi să aruncați obiectul. Evident, să-l reciclăm în cel mai bun mod posibil pentru a evita poluarea inutilă și să ne asigurăm că în procesele de reciclare, materialele din care este compus pot fi utilizate din nou.