Nu doar iubirea: regulile pentru o relație fericită

Iubirea este un lucru minunat, dar este doar punctul de plecare într-o relație de cuplu: o relație puternică și de durată necesită altceva.

Love
Source: Pixabay

Relația de cuplu: care sunt regulile pentru a fi fericit în dragoste intimitate

Foarte greu de găsit, emotionant când se întâmplă: este dragostea! Nu ne îndrăgostim din întâmplare, ci fiindca avem pe cineva special alături de noi, bărbatul (sau femeia) potrivită pentru noi. Inseamnă că simțim că această persoană ne face mai buni și ne face să ne simțim bine. Descoperirea unei persoane și îndrăgostirea treptata pentru a construi o relație solidă, totuși, nu este o cale automată, așa cum ar părea: dimpotrivă.

Iata câteva reguli de fericire care, dacă sunt urmate, pot ajuta cuplul să trăiască împreună mai conștient și să îmbunătățească calitatea relației.

Intimitate

Intimitatea este un aspect foarte important într-un cuplu. Este strict conectata la gradul de impartasire și încredere care există între parteneri, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. Vorbim despre intimitate ca o dorință de schimb emoțional, dar care nu ignoră dorința puternică de contact fizic.

Respect

Într-o relație de două persoane, respectul este ca zahărul pentru prăjituri: ingredientul numărul unu. Respectul înseamnă stimă, încredere, apreciere pentru cei apropiați și baza oricărei relații lungi și puternice. Ar putea fi comparată mai mult cu o muncă grea. A fi împreună poate fi provocator, dar cu siguranță orice efort dă rezultate.

 

Love
Source: Pixabay

Sinceritate

Există cei care susțin că secretele sunt esențiale într-o relație. Nu spunem da sau nu, și poate fi și faptul că partenerul nostru nu cunoaște până la milimetru toate detaliile zilelor noastre sau ale vieții noastre trecute. Ceea ce este sigur este că ascunderea de lucruri importante de partenerul tău nu este o idee buna. A fi împreună înseamnă a te iubi și a te aprecia pentru cine ești și dacă ai secrete, mai devreme sau mai târziu, adevărul apare, iar dacă au existat minciuni, sunt probleme.

Angajamentul

A fi bine împreună necesită mult efort. Pentru a fi fericit, trebuie să fii gata să faci compromisuri, să ieși în întâmpinare, să crezi că ceea ce se face pentru celălalt este un câștig și nu o pierdere. Au spus-o foarte bine în Anatomia lui Grey: un semn de dragoste este sa fii fericit sa dai acea ultimă felie de tort pe care ți-ai dorit-o cu adevărat.

Angajament
Source: Pixabay

Comunicarea

Evident? Nu atat de mult. Comunicarea este baza oricărei relații puternice. Să vă iubiți, să vă respectați unii pe alții, să vă distrați împreună, trebuie să vă cunoașteți și cel mai bun mod de a vă cunoaște este prin comunicare. Spune, schimbă idei și opinii, întreabă, răspunde. Niciun subiect nu este un tabu, fiecare are echilibrul său și aceasta este singura limită. La fel de important este să știi când să taci.

Distractia

Da, râdeți împreună, faceți lucrurile care vă plac, bucurați-vă de viață. Să te distrezi împreună înseamnă totul, chiar să joci mingea în curte chiar și la 50 de ani. Atunci când este vorba de cea mai importantă persoană din lume, orice puteți face împreună poate fi distractiv, chiar și după 20 de ani! Și, incredibil de spus, dar adevărat, întotdeauna este loc să te distrezi pentru că se maturizează împreună, gusturile se schimbă și odată cu ele lucrurile pe care le faci, așa că există întotdeauna loc pentru noutate.

Libertate de alegere

Pare o contradicție și totuși nu este așa. Este bine să fim împreună pentru că alegeți să fiți împreună nu pentru că este o obligație. Și pe măsură ce vechea zicală merge, în cele mai reușite relații te alegi reciproc în fiecare zi.

Love
Source: Pixabay

Atenția

Sentimentul de a fi înțeles este incredibil și este minunat să fii surprins. Pentru ca acest lucru să se întâmple este esențial să acordăm atenție jumătății mai bune.

Diversitatea

Dacă te uiți în jurul perechilor de prieteni pentru o vreme, vei observa că mulți sunt alcătuiți din oameni diferiți (ea care se trezește devreme, el bufnita de noapte; cel care iubește numerele, ea, care trăiește doar pe litere; el hiperhaotic, îngrijit și asa mai departe). Nu știm de ce, dar putem spune că o rețetă pentru fericire este de a experimenta diversitatea ca o finalizare, iar la final este medalia care câștigă din punctele forte ale ambelor părți care o alcătuiesc.

Stimă de sine

Fizicitatea este un aspect foarte important al relației dintre două persoane și ca orice, pentru a se simți bine, trebuie menținută. Trebuie să te simți frumos și să te simți bine pentru tine și jumătatea ta mai bună.