Cum te mentii in forma vara

Incetineste ritmul

Ceai
Source: Pixabay

Când suntem stresați, ne mișcăm repede și frenetic: cuvântul cheie în zilele toride este „Incetineste!” Notează-ți o listă de sarcini pe care trebuie să le îndeplinești până la sfârșitul zilei, dar nu exagera prin a te supraîncărca cu lucruri de făcut. Mai presus de toate, iei ziua cu calm, atât fizic, cât și mental.

În țările în care căldura este perena, nu este o coincidență că totul încetinește: de multe ori nu ne putem detașa de la serviciu sau eliminăm îndatoririle, ci încercăm să ușurăm presiunea rutinei. Chiar dacă nu ai timp pentru un pui de somn, ia-ți zece minute să stai confortabil sau să te întinzi pe canapeaua cu picioarele în sus, închide ochii și lipeste-ți fața cu un prosop umed. Te vei simți mai bine imediat.

Exercițiu în sala de sport sau în afara orelor răcoroase

miscare
Source: Pexels

Mergeti de obicei la sală? Nu vă opriți: în mediul rece al unui centru de sport, continuarea activității fizice obișnuite va fi ușoară. Dacă vă place să alergați, încercați să faceți jogging sau să faceți o plimbare rapidă la începutul sau la sfârșitul zilei, odată cu apusul soarelui, când aerul nu mai este atat de cald și traficul, cu smogul în consecință, este redus.

Activitatea fizică ajută circulația și crește rezistența la oboseală. Adăugați câteva ore de înot sau aerobica cu apă la activitatea dvs. obișnuită, va fi revigorant și va ajuta la menținerea corpului suplu și în formă. Dacă nu ați încercat niciodată sauna sau baia turcească vara, nu amânați. Datorită transpirației intense veți elimina toxinele și, odată pierdute, nu veți simți căldura timp de câteva ore. Pe lângă faptul că tolerati mai bine căldura, veti avea o piele purificată și frumoasă.

Mănâncă ușor și hidratat

Mananca usor
Source: Pexels

Pauza de la bar și espresso-ul obișnuit fierbinte pot avea efecte nedorite. Alegeți să începeți micul dejun acasă, cu un pahar de lapte sau ceai rece, fructe proaspete și sandwich-uri sau pâine și gem. Dacă faceți o pauză cu colegii de la serviciu puteți alege un suc … sau chiar doar un pahar de apă minerală spumantă cu o felie de lămâie!

Pentru a vă simți ușor și în formă, reîmprospătați-vă cu o dietă bogată în fructe, legume crude sau smoothie, paste și orez reci. Ai verde la salate proaspete cu bucăți de măr, o mână de migdale sau nuci, ananas și rucola: pește, legume, brânzeturi proaspete și salate bogate in fructe vă vor oferi energie, evitând senzația enervantă de greutate tipica meselor care contin prajeli și sosuri. Ingredientele potrivite pentru a condimenta? Ulei brut, oțet și lămâie proaspătă.

summer
Source: Pixabay

Evitați alcoolul, care crește transpirația și căldura și alimentele excesiv de sărate. Băuturile carbogazoase, bogate în zaharuri, nu ajută: împotriva setei, apa este mult mai bună. Dacă faceți o pauză cu colegii de la serviciu puteți alege un suc … sau chiar doar un pahar de apă minerală spumantă cu o felie de lămâie, un ajutor foarte simplu pentru hidratarea și detoxifierea organismului.

Pregătiți ceaiuri din plante acasă: lăsați doar spre infuzare și aromați cu fructe sau o ramură de lavandă sau menta și puneti la frigider. Comparativ cu produsele industriale, ceaiul facut acasa din plante si reci sunt mai răcoritoare, deoarece conțin mai puțin zahăr și îndulcitori.