Cum sa suporti mai bine căldura pe timpul verii

Vara e frumoasa langa mare sau la munte! Dar pentru cine rămâne în oraș? Cum puteti supraviețui? Iată câteva strategii anti-căldură pentru recâștigarea stării de bine!

vara
Source: Pixabay

Când căldura și obrazul îți fac viața dificilă, începe ziua cu remedii verzi, mici obiceiuri bune, care ajută la reîmprospătarea corpului și să-ți regăsești bunăstarea. Iată câteva strategii anti-căldură pe care le poți pune în practică imediat!

Faceți un duș răcoritor

revigorare
Source: Pixabay

Ați avut o noapte dificilă și ați suferit de insomnie din cauza căldurii? Scufundați-vă în cadă sau faceți un duș rapid, chiar și fără săpun: vă udati și capul, o plăcere proaspătă capabilă să restabilească energia. Nu uitați că reglarea temperaturii pe un jet cald va fi optimă pentru termoreglarea corpului.

Dacă crema se lipește enervant, folosiți iaurt: puteți umple un bol, opriți jetul de apă pentru o clipă și faceți masaj, apoi clătiți pielea înainte de a ieși de la duș. Epiderma va rămâne plăcut hidratată fără a fi nevoie de creme suplimentare.

Dacă doriți un scrub eficient și vitaminizant, folosiți o mână de sare fină pentru a freca ușor pe piele: îl puteți pregăti adăugând sare, câteva picături de ulei de avocado și ulei esențial de rozmarin, mentă sau eucalipt într-un bol, plăcut răcoritor.

Împrospătează pielea cu apă pulverizantă

proaspat
Source: Pexels

Păstrați în geantă o sticlă cu apă de trandafiri sau orice apă pulverizantă: în căldura zilei folosiți-o pentru a va racori. Orientați sprayul pe față și încheieturile mâinilor, apoi lăsați-l să se usuce. A propos, păstrați apa de trandafir în frigider pentru un efect plăcut de răcire. Efectul de bunăstare este imediat.

Calmati-va ochii cu ceai de mușețel

Pentru a da alinare ochilor și pleoapelor, în aceste zile stresate de căldură și alergii, la sfârșitul zilei pregătiți putin ceai de mușețel, lăsați să se răcească, apoi tamponati ochii și fața cu o mică mângâiere revigorantă pentru ochi.

Pregătiți o baie pentru picioare

Baie
Source: Pexels

Extremitățile sunt partea corpului care suferă cel mai mult, dar, în același timp, se racesc cel mai repede. Dacă nu aveți mult timp, tratați-vă cu o baie de picioare: 15 minute sunt suficiente pentru o alinare imediată. Pentru a pregăti o baie bună pentru picioare, combinați apă caldă (da, mai bine fierbinte decât rece), o mână de sare groasă, care va ajuta la dezumflarea și drenare și ulei esențial de mentă sau ulei esențial de lămâie, pentru un efect energizant.

Pentru a acționa asupra microcirculației puteți masa picioarele de la gleznă până la șold cu o cremă sau un ulei în care veți fi adăugat picături de ulei esențial de eucalipt, excelent pentru circulație.

Racoreste gâtul, încheieturile și picioarele

racoreste
Source: PEXELS

Introduceți cuburi de gheață sau apă rece punga de apă caldă, apoi așezați-o în spatele gâtului, pe ceafa. Acest punct este vital pentru a ne reîmprospăta atunci când căldura nu pare să ne lase sa respiram. Poate fi utilă și în momentele fierbinți din timpul zilei sau în cazul in care pierdeti sange pe nas: așezați câteva cuburi de gheață înfășurate într-o batistă în spatele cefei pentru un efect de sănătate imediat. Dacă nu aveți o pungă cu apă pentru apa calda, folosiți o pungă de plastic transparentă de tipul celor folosite pentru alimente: umpleți-o cu apă, păstrați-o în congelator, apoi aplicați-o pe gât, încheieturi și picioare.

Mergeți pe imbracaminte din in sau din bumbac

FIBRE NATURALE
Source: Pexels

Materialele sintetice cresc respirabilitatea. În zilele călduroase și la începutul verii, când corpul nu este încă obișnuit cu creșterea temperaturilor, optează pentru haine confortabile care te fac să te simți relaxat, din in sau bumbac. Țesăturile naturale vă ajută să simțiți senzația de prospețime și permit pielii să respire, evitând formarea de furunculi sau impuritati pe piele.

Important este să nu te îmbraci mai puțin, dar … mai bine! Hainele acrilice strânse la sfârșitul zilei pot deveni adesea o tortură, împreună cu tocurile. O pereche de încălțăminte confortabilă și decupata va permite piciorului să se miște liber și nu veți ceda căldurii.