Cum sa faci alegeri?

Sfaturi pentru a alege cu convingere deplină 

Alegeri
Sursa: Pixabay
  • Nu faci întotdeauna alegerea corectă, dar nu trebuie să fii demoralizat pentru asta.
  • Dimpotrivă, trebuie să învățăm din greșelile proprii.
  • Decizia finală este personala, chiar daca asculti parerile altora.
  • Indiferent de alegerea făcută, amintiți-vă că aceasta alegere nu va determina întregul curs al vieții.
  • În cazul în care vă răzgândiți, puteți găsi oricând o modalitate de a remedia problema.

De ce este atât de dificil să alegi

Iată principalele motive pentru care mulți oameni se împiedică să facă alegeri:

1 Ai prea multe alternative

Când ai diverse opțiuni din care să alegi, mintea ta se confundă, din cauza unui exces de informații și a lipsei unor criterii clare pe care să evaluezi fiecare opțiune.

2 Perfecţionism

De multe ori suntem prea exigenți cu noi înșine și suntem obligați să facem întotdeauna cea mai bună alegere, temându-ne mereu să greșim. În acest fel ajungem să evităm să luăm decizii, asta pentru a nu greși și pentru teama de a nu fi la înălțime.

3 Excesul de raționalism

Dacă vă bazați alegerile exclusiv pe raționamentul rațional, înăbușiți emoțiile și instinctul, care fac parte integrantă din ființa noastră. Alegerea a ceva care nu este în concordanță cu sentimentul cuiva și sfera instinctivă și emoțională a acestuia, duce doar la consecințe negative, cum ar fi renunțarea, în timp, la urmarea acestei alegeri, prizonieri de situații pe care nu le dorim cu adevărat.

4 Excesul de emotivitate

În timp ce bazarea alegerilor în mod exclusiv pe calcule raționale este limitativă, în același mod ar putea fi contraproductiv să ne bazăm doar pe emoțiile cuiva, care prin natură sunt schimbătoare.

5 Dai prea multa greutate consecințelor

Fiecare alegere are, fără îndoială, un efect asupra vieții noastre. Deși este adevărat că nici o alegere nu ar trebui luată cu ușurință, este de asemenea adevărat că nu trebuie să acordăm prea multă greutate impactului unei singure alegeri asupra vieții noastre.

Alegerea corecta
Sursa: Pixabay

A nu alege este, de asemenea, o alegere

Mulți tind să subestimeze faptul că a nu face o alegere este și o alegere. Cei care aleg să nu își asume responsabilitatea încă decid, permițând altora să decidă pentru persoana lor, prin urmare tot ceea ce va rezulta va fi în continuare rezultatul incertitudinilor lor.

Depășirea incertitudinilor este singura modalitate de a decide cu adevărat. Adesea situațiile care necesită alegeri drastice sunt cele care te fac să suferi cel mai mult, deoarece implică schimbarea obiceiurilor și părăsirea zonei de confort. Dar chiar și a nu decide poate duce la suferință, deoarece te face să te simți gol și stinge tot entuziasmul.

A face alegeri este tot ce puteți face pentru a vă simți în viață și pentru a controla propriul destin, modalitatea de a depăși lenea mentală care ne leagă adesea în relaționarea cu lucrurile și oamenii. Și chiar și atunci când vă este frică să faceți o alegere greșită, este de preferat să alegeți. Este încă o experiență dobândită și cu siguranță utilă pentru a face față unor alegeri viitoare.

O rascruce
Sursa: Pixabay

Asculta-ti inima

Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să luați legătura cu sinele vostru, anulând toate influențele externe și dobândind o conștientizare deplină care vă permite să vă percepeți dorințele reale. Inima cunoaște calea de urmat.

Oamenii care se apleacă spre raționalizarea tuturor aspectelor vieții lor se străduiesc să urmeze ceea ce sugerează inima lor. Prea des preferăm să ascultăm creierul, analizând avantajele și dezavantajele fiecărei situații și ajungând să pierdem din vedere impulsul emoțional care ar trebui să animeze orice alegere.

Alegerea rațională poate fi utilă la minimizarea riscurilor, dar de multe ori duce la nefericire. Prin urmare, este esențial să încercați să vă ascultați vocea interioară și să vă lăsați ghidați de aceasta: sunt mulți care susțin că sufletul conține deja răspunsurile pe care le căutați, în timp ce orice problemă apare din a decide dacă doriți sau nu să o ascultați. propria conștiință.

Lumea este plină de oameni care au avut curajul să facă alegeri importante, mergând uneori împotriva tuturor și a tuturor, dar majoritatea acestor oameni au un zâmbet pe față, zâmbetul de a-și asculta inima și nimic altceva.

Multe posibilitati
Sursa: Pixabay

Ascultați intuiția

Pe lângă inimă, există o componentă a personalității cuiva care este deosebit de utilă pentru luarea unei decizii și se numește intuiție. Intuitia oferă informații și idei care pot fi exploatate pentru o reflecție ulterioară. De exemplu, în fața unei persoane necunoscute, există aproape întotdeauna o tendință de maturizare a unei judecăți imediate și spontane, sau mai degrabă o impresie, care vine din interior și care ar trebui întotdeauna ascultată, punând de exemplu întrebări precum „Sunt sigur / să vrei să cunoști această persoană? „.

De asemenea, este deosebit de util să fim atenți la reacțiile fizice: cum se comportă corpul nostru în fața acestei persoane? Este tensionat și tinde să se contracte sau, dimpotrivă, este relaxat și relaxat?