Care sunt beneficiile mersului pe jos?

Beneficiile mersului pentru corp

Mersul într-un ritm rapid, în fiecare zi, este un sport practic de toată lumea și chiar de cei care nu pot alerga din cauza articulațiilor slabe, a durerilor de spate sau a supraponderalii semnificative. Mersul, de fapt, stimulează suficient mușchii corpului și vă permite să vă mențineți în formă chiar și pentru cei care au trecut din abundență prima tinerete.

Mersul
Source: Pixabay

Printre problemele care apar în timp, osteoporoza domină amenințător. Vindecarea acesteia, odată apăruta, este aproape imposibilă, deoarece este un fenomen fiziologic complet natural, dar este în schimb adecvat sa o împiedicăm să apară inca de la primele riduri.

Strategia de prevenire a osteoporozei (o boală care afectează populația feminină mai ales) este formată dintr-un aport adecvat de calciu, o dietă care facilitează absorbția acestui mineral și, mai ales, mișcarea constantă și zilnică. Mersul în fiecare zi timp de cel puțin 30-40 de minute este considerat o formă excelentă și inteligentă de prevenire. Mai bine dacă mergi în aer liber, „profitând” de acțiunea pozitivă a luminii solare asupra sintezei vitaminei D.

Beneficiile pentru minte

Mersul in natura
Source: Pixabay

Insomnie, o ușoară tristețe sau anxietate care oprimă pieptul: toată lumea se poate regăsi în aceste condiții neplăcute din diferite motive. Dacă vă simțiți în acest fel, este inutil să vă închideți acasă prin „odihnă” forțată, într-adevăr nu este deloc eficient. De fapt, în aceste cazuri este mai bine să ieșiți și să începeți să mergeți.

Să vă deplasați într-un ritm rapid și să fiți printre oameni va ajuta la dizolvarea tensiunii, a întristării și a blocurilor emoționale greu de identificat. Puteți combate anxietatea mergând, deoarece mersul este ca și cum ați meditat.

Să nu uităm, așadar, că de multe ori atunci cand mergem apar ideile cele mai bune și că ne analizăm cu si mai multă luciditate. După o plimbare bună, de obicei, toate problemele devin puțin mai mici și începi să privești faimoasa „lumina de la capatul tunelului”.

Mersul pe jos: beneficii postpartum

post partum
Source: Pexels

Noua mamă este un status tradus printr-o bucurie imensă și un efort cam la fel de mare. Nopți nedormite, alăptare, slăbiciune adusă după naștere, melancolie care vine brusc. Nostalgia pentru burtă și oboseală se adaugă la un fizic în curs de schimbare, în „stand by”. Aceasta este tocmai perioada din viața unei femei când este prea obositor și solicitant să mergi la sală, dar totuși vrei să elimini cel puțin umflăturile acumulate în timpul sarcinii.

Mersul este soluția potrivită, având în vedere că de multe ori este bine și pentru copilul care se relaxează și respiră aer curat. De fapt, mersul cu căruciorul în tractare este unul dintre modurile de fitness feminine în creștere: confortabil, eficient și ieftin! Trebuie doar să vă înarmați cu cărucioare (cu bebeluși și consumabile pentru copii), încălțăminte adecvată, haine respirabile și dorința de a explora parcuri și orașe: „baby blues” va rămâne departe de o asemenea pozitivitate.

Beneficiile mersului în natură

Trekking
Source: Pixabay

Pantofi sport adecvati dacă practicați mersul nordic, altfel o pereche de pantofi potriviți și picioarele doritoare sunt suficiente: trekking-ul, în ceea ce privește tonifierea, poate face cu adevărat minuni. Trekking-ul și mersul în pădure nu sunt întotdeauna posibile din motive evidente. Însă weekendul poate fi deja oportunitatea potrivită de a începe să experimentezi o plimbare în natura în companie bună. Doar dealuri, pajiști, un lac sau un râu sunt suficiente pentru a începe această activitate de ardere a grăsimilor.

Mișcarea picioarelor asigură o tonifiere perfectă a coapselor, a picioarelor și a fesierilor. În timp ce brațele, care se leagăna, devin mai subțiri și iau forma conică și feminină, care ne place atât de mult. Nu neglijați și factorul de respirație: pentru a funcționa perfect, organismul trebuie să respire bine și a fi în mijlocul naturii nu poate decât să faciliteze acest proces natural.