Beneficiile mersului pentru corp și minte

Pierdeți kilogramele, dezumflarea punctelor critice și tonificarea pas cu pas: acestea sunt doar câteva dintre efectele mersului asupra bunăstării fizice. Dar există multe beneficii și la nivel mental: reduceți stresul și aveti o dispoziție bună.

Mersul pe jos
Source: Pixabay

Toate beneficiile mersului pentru bunăstarea fizică și psihică

Pentru a menține greutatea și a te simți bine, nu este obligatoriu să te înscrii în săli de sport scumpe și sa faci sesiuni de fitness nesfârșite. Combinația ideală, de fapt, rămâne întotdeauna amestecul dintre dieta echilibrată și mișcarea zilnică, care trebuie să fie cea care este cea mai congenială pentru tine și care se potrivește cu ritmul tau de viață.  Singurul lucru care este absolut interzis este să trăiești o viață sedentară: mișcarea este esențială pentru a te simți bine, chiar dacă într-o versiune soft.

Există o metodă „naturală” care vă permite să obțineți un corp tonifiat și zvelt pe termen lung: mersul pe jos. A o face în fiecare zi într-un ritm rapid și cu o postură potrivită, a mânca bine și sănătos și, în sfârșit, a reduce stresul prin relaxarea corpului și a minții, sunt activități simple care realizează obiective durabile în ceea ce privește greutatea.

Plimbare
Source: Pixabay

Pentru ce mergi?

Avantajele mersului constant la nivel fizic sunt multe. Să aruncăm o privire de ansamblu rapidă:

-tonifiaza mușchii corpului

-asigură elasticitatea tendoanelor și ligamentelor

-protejeaza țesutul osos

-face inima mai eficientă

-reduce colesterolul și tensiunea arterială

-întărește sistemul respirator

-ajută circulația și combate retenția de apă

-relaxează mintea și te face să dormi mai bine

-crește satisfacția mentală și emoțională

-eliberează endorfine și serotonină

-îmbunătățește starea de spirit

Mers pe jos
Source: Pixabay

Cum ar trebui să mergi?

Plimbarea este activitatea fizică „de bază”, recomandată de toți medicii, pentru a te menține în formă și sănătos. Chiar dacă pare un lucru foarte banal, realitatea aspră este că mergem pe jos foarte puțin, între zile lungi stând la birou și călătoriile cu mașina. O jumătate de oră de mers pe zi este cel mai rapid și ușor mod de a te simți bine pentru o lungă perioadă de timp.

Dacă, totuși, dorim să eliminăm kilogramele în plus, să eradicăm celulita și să tonificăm punctele critice, atunci mersul trebuie făcut metodic. Poate fi important să întocmești un adevărat program de antrenament zilnic, care să fie respectat cu dăruire și constanță: dimineața, în timpul unei pauze de prânz sau seara. Pentru a pierde în greutate trebuie să mergi pe jos în fiecare zi.

Mers
Source: Pixabay

Ritmul in care trebuie sa mergi

În ce ritm să mergi pentru a pierde în greutate? Într-un ritm rapid, dar care vă permite să vorbiți (fără să priviți vitrinele, de exemplu!), cu spatele drept, dar relaxat, umerii jos și brațele care se mișcă cu coatele indoite (pentru a evita umflarea enervantă a degetelor mâinii).

Timpul necesar mersului pentru a avea rezultate

Timpul perfect este în jur de 40 de minute, mai bine încă alternând urcări cu portiuni plane pentru a „înșela” mușchii și, prin urmare, metabolismul. Toate acestea pot fi practicate atât în ​​interior (cu ajutorul benzii de alergare), cât și în exterior, dacă vremea permite.