7 lucruri uimitoare pe care le ignori despre pisica ta

Știai că pisica este capabilă să scoată mai mult de 100 de sunete diferite? Pisica este un animal minunat și în spatele feței sale inocente se ascunde o ființă care deține multe mistere, pentru acest motiv este obiectul multor superstiții și prieten de încredere al vrăjitoarelor.

Pisica ta
Source: Pixabay

Vechii egipteni o venerau, iar astăzi aproape că a detronat câinele devenind animalul de companie preferat al oamenilor. Farmecul său este unic, iar cei care au avut norocul de a avea o pisică știu cât este de inteligentă, vicleană si agilă.

Dacă ai o pisică, ai învățat multe de la ea deja, dar cu siguranță nu va înceta niciodată să te uimească. Pisica comunică cât de mult te iubește prin gesturi specifice și este, de asemenea, cunoscut că este un medicament natural care aduce multiple beneficii pentru sănătatea omului. Iată câteva fapte mai puțin cunoscute despre pisici:

1- Emite 100 de sunete diferite

Dacă aveți o pisică, sigur știți despre ce vorbim. Pisicile nu mănâncă doar, ci reproduc multe alte sunete, de exemplu atunci când ele torc, când haraie, când sufla, reproduc mesaje pentru a ne comunica ceva, fiecare mesaj face parte din limbajul său, asa cum literele alfabetului fac parte din al nostru. Pisica adaptează acest limbaj la diverse situații.

Pisoi
Source: Pixabay

2- Îți recunoaște vocea

Pisica ta distinge perfect vocea proprietarului său de alte voci. Dar de câte ori o chemi și ea nu răspunde? Dacă nu răspunde, este doar pentru că nu vrea. Pe lângă recunoașterea vocilor, ea aude grozav de bine. Gândește-te că urechea umană poate auzi sunete de până la 20 kHz, în timp ce o pisică poate auzi până la 65 kHz.

3- Are un creier similar cu cel uman

Conformatia creierului unei pisici este comparabilă cu cea a unei ființe umane, aceasta este probabil baza inteligenței sale.

4- Urăște apa

Majoritatea pisicilor nu le place apa și nu suportă să fie umede dintr-un motiv foarte simplu: haina sa nu a fost concepută pentru a o proteja de apă, motiv pentru care se linge continuu, pentru a se proteja de grăsime și umiditate. Mai mult, pisica își pierde căldura corporală atunci când se uda și acest lucru generează o senzație neplăcută.

Pisica neagra
Source: Pixabay

5- Este o manipulatoare

O pisică știe să te facă să înțelegi ce vrea și, de asemenea, cum sa obțină. Ai observat vreodată ce face când cere mancare? Ochii ei mari, adorabili vă urmăresc pas cu pas si sunt adevărați manipulatori! Pisica știe să își schimbe limba pentru a-și comunica nevoile. Vei înțelege întotdeauna dacă are nevoie de răsfăț sau dacă vrea să se bucure singura de spațiul său.

6- Iubește laptele, dar nu il tolereaza

Pisica este un iubitor de lapte. Mai rar îi poți da un bol mic de lapte, dar nu exagera. Ea poate fi intoleranta la lactoză. Nu uita să îi pui apă proaspătă chiar și atunci când te face să înțelegi că nu este apa, ci laptele pe care vrea să îl bea.

7- Este foarte rapida

Pisicile sunt animale agile și rapide. Se spune ca ele pot atinge viteza de 50 km pe ora.

Pisica ta
Source: Pixabay

Cum să-ți faci pisica fericită 

Înțelegerea mai bună a atitudinii, reacțiilor, nevoilor și dorințelor pisicii noastre o va face mai fericită. Printre sfaturile foarte utile oferite de expert despre viața prietenei noastre sunt urmatoarele:

-trebuie să evităm să o îmbrățișăm

-să o mângâiem mai puțin și, de preferință, în jurul capului

– in loc să o sărutăm, trebuie să o privim și să închidem încet ochii la fel cum ne face și ea.

Aceste mici gesturi sunt folosite pentru a vorbi limba pisicii noastre, pentru a-i spune că o iubim, că suntem fericiți cu ea și că poate avea încredere în noi. Prin aplicarea acestei metode, pisica ar trebui să auto-corecteze unele comportamente agresive și primele rezultate sunt observate deja după 4 sau 6 săptămâni.