Wanderlust sau este calatoria o obsesie pentru tine?

Wanderlust

Valiza
Source: Pixabay

Cu siguranță că ați auzit de acest cuvânt, sau probabil l-ați văzut tatuat pe pielea unui prieten sau cunoștință de-a voastră, sau chiar a unui străin la mare. Dar ce înseamnă mai exact „wunderlust”? Care sunt simptomele datorita cărora poți recunoaște boala unui călător? Le veți afla continuând să citiți acest post.

Vă gândiți deja la următoarele destinații de călătorie? Sunteti într-o stare de nerabdare cronica, pentru că așteptati cu nerăbdare să călătoriti spre următoarea voastră destinație? Este posibil să aveti o boală, deși inofensivă: Wanderlust.

Aproape tuturor le place să călătorească. Cu toate acestea, există un fel de călător obsesiv sau compulsiv deosebit, care, dacă nu pleacă cel puțin la fiecare trei luni intr-o noua calatorie, suferă, se sufocă. Introduce date și destinații peste tot in retelele de cautare, la întâmplare, justificând evadarea – pentru că este o evadare – cu dorința de a vedea lumea.

Adevărul, foarte adesea, este acela că el nu știe unde să meargă, ci doar vrea… Această dorinta are un nume, „rătăcire” și, de asemenea, are si simptome precise. Ca gripa sezonieră.

Calatorii
Source: Pixabay

Sensul cuvantului „Wanderlust” este tradus în general cu „dorința de a călători”, dar în realitate în engleză are o venă mai dramatică. Prin urmare, înseamnă „dorința de a rătăci” sau „dor de a te pierde”, ceea ce are legătură cu călătoriile. Forța motrice din spatele acestei senzații este evadarea, nu curiozitatea.

Ce este sindromul Wanderlust?

Calatorii
Source: Pixabay

Aveți cu siguranță și prieteni care pleacă continuu și nu va explicati cum este posibil, unde găsesc ei toți acești bani pentru acele vacanțe. Unele sunt atât de temerare – o călătorie intercontinentală la fiecare trei luni sau în fiecare weekend în jurul Europei – așa că bănuiți că există un anumit disconfort în spatele acesteia.

Indiferent dacă o fac pentru exhibiționism, autocompătimire sau curiozitate reală, nu are importanta. Dacă într-adevăr nu pot rezista fara calatorii, ei au sindromul Wanderlust.

Care sunt simptomele sindromului wanderlust?

Sete de calatorii
Source: Pixabay

Te-ai infectat? Este posibil ca FOMO (Fear Of Missing Out) să fi făcut glume proaste și să fi pus stăpânire pe tine, deoarece călătoriile sunt atât de la modă. Dar, dacă ar fi conectat efectiv la o genă prezentă în ADN și ar fi fost recunoscut ca un sindrom real, medicul ar trebui să prescrie mai bine leacul sau o călătorie drăguță undeva într-un loc feeric și care să fie cumva o călătorie, de asemenea gratuita. Ar fi o nebunie, nu-i asa?

Dacă te recunoști în cel puțin două dintre aceste simptome, atunci da, ai sindromul Wunderlust:

-Petreceți ore întregi pe site-urile companiilor aeriene, adesea punând „oriunde” ca destinație?

-Știti întotdeauna câte zile de vacanță sau de boală au rămas și le încadrati scrupulos cu poduri, vacanțe, orice?

-Economisiti în fiecare zi pentru următoarea dvs. călătorie?

-Practic, trăiti așteptând următoarea evadare?

-Fotografia dvs. de profil Instagram și Facebook este cu o plantă sau un animal exotic?

-Va place să răsfoiti pașaportul plin de stampile de la frontierele vizitate?

-La aeroport, va uitați la sosiri și plecări doar pentru inspirație?

-La sfârșitul fiecărei călătorii, luați în considerare serios ideea de a pierde avionul?

Hm! Ești cam bolnav, nu? Dacă nu ai trecut testul, noua poti sa ne spui!