10 strategii împotriva frustrării

În fiecare zi trebuie să învățăm să răspundem la evenimente, de aceea faptul de a începe să gestionăm furia și frustrarea ne antrenează să trăim mai bine … cu noi înșine și cu ceilalți.

Frustrare
Source: Pixabay

Definiția frustrarii

Se pare că rădăcina verbului „a frustra” provine de la un cuvânt care înseamnă înșelăciune. De fapt, dorința ratată și înșelată poate traduce gustul trist și furios al frustrării, o stare de prostrație profundă în care este ușor să te simți neputincios, furios, învins. Atunci când ne găsim într-o stare de dificultate pe care o percepem ca insurmontabilă, se poate întâmpla să pierdem speranța și să ne simțim limitati.

Iată sensul profund al frustrării: sentimentul de a fi înrobit de o situație din care nu putem evada sau pe care nu o putem schimba.

Sa te ascunzi
Source: Pixabay

Strategii pentru a depăși frustrarea

1 Începe să spui ce crezi … și fă-o în primul rând cu tine însuți. Exprimarea gândurilor tale este eliberatoare. Poate că te va face să pierzi consensul celorlalti și unii prieteni (cei falsi), dar vei compensa cu numeroase aspecte pozitive, pentru că ascunderea adevărurilor tale înseamnă înghițirea mușcăturilor amare, adesea doar de teama de a pierde ceea ce „avem”, fie că este vorba de o persoană iubită, de un loc de muncă sau de un rezultat cert.

Cum depasim
Source: Pixabay

2 Privește-ți temerile în față – Să avem relații autentice este imposibil dacă nu suntem dispuși să fim sinceri și prima formă de sinceritate este față de noi insine. Adevăratul curaj nu este absența fricii, ci capacitatea de a observa ceea ce ne poate răni. Ce s-ar putea întâmpla dacă lucrul de care vă temeți a devenit realitate? În cele mai multe cazuri, descoperim că … suntem în continuare capabili să supraviețuim celui mai rău… caz.

3 Fixeaza-te pe propriile dorinte – Fie că este vorba de jobul tău sau de persoana iubită, a pierde ceea ce conteaza este o posibilitate cu care avem de-a face fie ca vrem sau nu vrem. Doare, cu siguranta, si este înfricoșător. Dar sa continui să trăiești evitand cel mai rau rau, te face fericit? Învață să te întrebi ce ai nevoie cu adevărat și să-ți observi sentimentele: a răspunde sincer este un antrenament zilnic. Atenție, pentru a vă concentra pe dorințele proprii trebuie să lucrați la respectul de sine.

Increderea
Source: Pixabay

4 Redescoperim încrederea – Cand suntem copii ne lasam in voia sortii cu o totalitate dezarmanta. Experiențele de viață, cicatricile și credințele acumulate de-a lungul anilor ne transformă în persoane suspecte, pesimiste, descurajate. Nu mai va lamentati, ci ascultați experientele pozitive: vă vor oferi puterea de a afla câta capacitate de a combate posedati. Elasticitatea se invata. Potrivit neurologilor, a face lucruri noi ne schimbă hărțile creierului și creează noi căi neuronale. Schimbarea se întâmplă și în creier.

5 Eliberează-ți furia – nu este deloc ușor, deoarece puțini dintre noi au învățat să gestioneze furia și să o folosească într-un mod pozitiv. Asistăm cu frică, ca spectatori nemișcați, la izbucnirile furiei, pentru că furia ne blochează sau ne devastează. Acest lucru se întâmplă atunci când punem capac emoțiilor. Începeți să considerați furia ca o forță pe care să o utilizați pentru a vă exprima creativitatea. Țipătul tău tăcut poate deveni un strigăt de luptă. Curaj!

6 Exercițiu – mișcarea este un impuls pozitiv pentru metabolism, ajută la eliminarea toxinelor … și a gândurilor negative! Efectul este de două ori pozitiv, deoarece pe măsură ce vă goliți mintea și vă concentrați asupra corpului, producția de endorfine creează un efect în cascadă care vă poate face să vă simțiți mulțumit, antrenat pentru oboseală, puternic. Îmbunătățirea relației cu tine însuți ajută la dezvoltarea de noi rețele neuronale și detoxifică convingerile care blochează schimbarea.

Lupta
Source: Pixabay

7 Îndepărtați masca – Ascunderea nu este de niciun folos, mai ales atunci când persoana căreia îi spui minciuna esti tu insuti. Ce s-a întâmplat? Identifica. Păstrarea unui jurnal vă poate ajuta să aruncați o privire profundă asupra abordării vieții: acesta este primul pas de făcut dacă doriți cu adevărat să schimbați lucrurile. Floarea de lotus, delicată și frumoasă, provine din noroi și ne reamintește că înainte de a aparea in toata splendoarea trebuie să ne scufundăm în prăpastie. Creștem datorită experienței.

8 Întrebați frustrarea dvs. – Ce lecție puteți trage din ceea ce trăiți? Ce te invata aceasta dificultate prin care treci? În fața unui nu, copiii se calcă pe picioare și plâng: este modul în care, când suntem mici ne exprimăm frustrarea, o condiție psihologică pe care suntem toți sortiți să o experimentăm de-a lungul vieții. Acum nu mai sunteți un copil: puteți începe să vă întrebați care sunt limitele dvs. și ce preț sunteți dispus să plătiți pentru a le depăși.

Gand
Source: Pixabay

9 Vizualizați – Visarea cu ochii deschisi vă poate ajuta să vă realizați potențialul. Datorită testelor, neuroștiința a arătat că exercițiul mental stimulează învățarea și ajută la crearea unei schimbări în creier: să spunem că trimitem o imagine către computerul creierului, si că el se va ocupa de înregistrare și … de realizare! Folosiți-vă imaginația pentru a începe să vă modelați dorințele.

10 Relax – „Pot face asta!”: scrieți-l pe dulapul de la baie, agățați o tablă în bucătărie, repetați-o în minte și in inimă. Lucrurile nu se schimbă întotdeauna cu viteza dorită. Acceptarea timpului este un simptom al maturității. În copilărie învățăm sentimentul frustrării atunci când începem să înțelegem că „Eu vreau totul și acum” nu se poate întâmpla întotdeauna. Iată marea lecție de frustrare: dacă doriți să faceți o schimbare, pregătiți-vă să luptați, strângeți din dinți. Cei care nu renunță până la urmă câștigă pentru că se confruntă cu viața fără să se agite și încă știu să râdă din tot sufletul.