10 obiceiuri ale cuplurilor fericite

Care sunt indicii care indică starea de sănătate a unei relații de dragoste? Puneți în practică obiceiurile bune pentru o viață pașnică în cuplu?

Doar plimbandu-te pe stradă sau mergand la cluburi, restaurante și cinematografe iți poti da seama că unele cupluri sunt mult mai apropiate decât altele. Sau așa pare… Unii se țin de mână, alții se privesc unul cu celălalt cu ochii dulci, alții încă se înghesuie ca și cum ar fi așteptat să-și arate dragostea pentru a fi în intimitatea propriei case. Sunt acestea semnele unui cuplu fericit? Sau exista gesturi mai simple și mai intime care fac un cuplu solid și de durată?

cuplu
Source: Pixabay

Viața ne conduce adesea sa ne detasam, si toate astea vin de la muncă, familie, cumpărături, facturi și o mie de stresuri zilnice care ne fac să fim nervosi și să avem mai puține șanse să găsim timp pentru a dedica cuplului.

Care sunt semnele pentru a înțelege dacă cuplul este fericit? Iată obiceiurile la care nu ar trebui să renunțăm niciodată. Ritualuri care, dacă sunt puse în practică, pot garanta o viață lungă în cuplu.

1. Cel puțin un interes comun

Fiecare are propriile hobby-uri, pasiuni individuale care sunt cultivate în timpul lor liber. Și este drept ca un cuplu să își croiască propriul spațiu. Cu toate acestea, este la fel de important să găsiți și timp.

2. În fiecare zi mici gesturi care întăresc intimitatea

Micile gesturi zilnice de generozitate sunt suficiente pentru a vă face partenerul să vă simtă prezența. O mângâiere, sa mergeti tinandu-va de mana, o îmbrățișare improvizată, contactul picioarelor în pat. Pe scurt, mici gesturi care vă reamintesc că vă conectati unul la celălalt.

cuplu
Source: Pixabay

3. Vorbește despre ce este în neregulă cu partenerul tău, fără reclamații

Într-un cuplu, mai ales când trăim împreună, este normal să te simți frustrat de unele obiceiuri proaste ale partenerului. Trucul este să poți vorbi despre asta într-un mod calm și constructiv, fără a cădea în reclamații inutile și nesfârșite care, de cele mai multe ori, duc la discuții inutile.

4. Țineți copiii afara din dormitor

Mai ales dacă sunt încă mici, oamenii sunt înclinați adesea să își lase copiii să doarmă în pat. Nimic mai rău! Intimitatea dormitorului cuiva trebuie să fie păstrată intactă și protejată cu orice preț. Copiii trebuie să fie obișnuiți să fie independenți și să lupte cu temerile lor de la o vârstă fragedă, asigurând astfel, cel puțin seara, unele răsfățuri care întăresc cuplul.

cuplu
Source: Pixabay

5. Pasiunea și romantismul sunt întotdeauna vii (în ciuda oboselii)

Seara sunteți obosit sau aveți aperitive și mese cu prietenii, la sfârșit de săptămână sunt o mie de misiuni de făcut și, în singurul moment de respirație, trebuie să vă recâștigați forța? Dar cum puteți uita prima perioadă de la inceputul relatiei, când nu trecea nici măcar un minut fără să căutați acea intimitate care a făcut atâta „lună de miere”, dar care, până la urmă, s-a unit și te-a făcut să te simți în al șaptelea cer, anulând instantaneu oboseala? Cuplurile fericite reușesc să păstreze vie pasiunea și romantismul în ciuda tuturor.

6. Din când în când o cină … afară!

Pentru a menține relația în viață este esențial să petreceti o seară singuri în restaurantul vostru preferat. La fel cum ati făcut în faza de indragostire. Nici o masă de asezat, nici o discuție despre meniu sau despre cine spală vasele. Să te îmbraci bine, să ai grijă de aspectul tău pentru o seară in doi, îți permite să menții relația vie și să te întorci puțin la elementele de bază.

A ieși la cină ca un cuplu este un obicei sănătos care vă permite să vă bucurați pe deplin de compania celuilalt. Un picnic în parc, un curs de tonifiere în sală, sa gatiti împreună. Pe scurt, obiceiuri mici bazate pe un interes comun care unesc cuplul și creează coeziune.

cuplu
Source: Pixabay

7. O schimbare de planuri

Întotdeauna cluburile obișnuite, cinematograful de sâmbătă seara, aceleași destinații pentru weekend sau, și mai rău, stai mereu acasă și renunți la munca și la erori de făcut. Rutina ucide focul pasiunii și duce la trăirea într-o buclă eternă formată din acțiuni repetitive care te fac să-ți pierzi entuziasmul. Imprevizibilitatea, surprizele de ultimă oră și activitățile distractive care nu au fost planificate sunt cele mai bune.

8. Lăsați smartphone-ul deoparte atunci când sunteți împreună

Dacă după o zi obositoare, vrei să-ți împărtășești gândurile și preocupările, dar gasesti in fața ta un perete, ei bine … iti cam vine sa renunti. A fi permanent atașat de telefoane mobile și smartphone-uri nu este cu siguranță un mesaj de deschidere față de celălalt. Trebuie să învățăm să ascultăm pur si simplu. Mai bine să îndepărtați distragerile și să vă concentrați atenția asupra partenerului, făcându-l să se simtă important.

cuplu
Source: Pixabay

9. Împărtășește-ți ziua și obiectivele

Comunicarea este foarte importantă într-un cuplu. Ar trebui să împărtășiți nu numai propriile anxietăți și preocupări, ci și viziunea dvs. de cuplu, obiectivele atinse și cele pe care le lucrați în continuare, așteptările. Acesta este singurul mod de a vă reseta reciproc și de a nu risca ca totul sa sfarsesca pe doua linii paralele. Oamenii se schimbă, ei evoluează, dar numai prin a vorbi în mod constant se evită să se ajunga ca doi străini care călătoresc în destinații diferite.

10. Duceti-va la culcare în același timp

După ce o zi întreagă a petrecut una departe de cealaltă, cel puțin seara ar trebui să fie momentul în care vă reuniți și vă întoarceți unul spre celalalt. Iată importanța de a dormi în același timp, deoarece vă permite să consolidați legătura și vă oferă posibilitatea de a vă conecta într-un mod mai intim. Adormirea în brațele celuilalt nu are niciun egal!